Nu ook 6 euro premie op vloerisolatie met Isobooster

Vragen? 0800-26632 (gratis)
De isolatiepremies worden uitbetaald door de netbeheerders Eandis en Infrax. Hieronder lees je aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de premies en hoe de vergoeding aangevraagd kan worden.

De woning moet voor 01/01/2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Dit is één van de voorwaarden bij beide partijen. De isolatiewerkzaamheden moeten daarnaast uitgevoerd worden door een aannemer. Het premiebedrag is bij beide partijen gelijk. Je vloer of het plafond van de kelder isoleren is goed voor een premie van 6 euro per vierkante meter. De Rd-waarde van het isolatiemateriaal moet in 2017 minimaal 2 m²K/W bedragen.

Aanvraagprocedure
1. Contact met de netbeheerder.
Bepaal eerst de netbeheerder. Gaselwest, Imea, Imewo, Intergem, Intermosane, Iveka, Iverlek en Sibelgas vallen onder Eandis. Infrax West, Inter-Energa, Iveg en PBE vallen onder Infrax. Neem vervolgens contact op met de netbeheerder. Deze kan je vertellen hoeveel premie je kunt krijgen en aan welke voorwaarden voldaan moet worden.
2. Dien de factuur van de isolatiewerkzaamheden binnen 12 maanden in bij de netbeheerder. Enkel facturen (ook voorschotfacturen) die maximaal 1 jaar oud zijn, komen in aanmerking.
3. Premie online of met een aanvraagformulier aanvragen. In het aanvraagformulier van de netbeheerder wordt een overzicht getoond van de voorwaarden en technische eisen waaraan het materiaal moet voldoen.
De tijd tussen de aanvraag en de goedkeuring of afkeuring hangt af van de netbeheerder en of u de aanvraag online of via het aanvraagformulier heeft ingediend. Het uitbetalen van de premies kan tot zes maanden na de aanvraag gebeuren.